BOOK FOREDRAG MED THORSTEN SCHMIDT

Ved Thorstens foredrag får man et indblik i hans krøllede og strukturerede verden.

Man inspireres til at anskue verden og de daglige udfordringer på en helt ny måde – om man er ferm i et køkken, dygtig på direktionsgangen eller noget helt tredje. Foredragene er for alle – og tilpasses den specifikke målgruppen.

Thorstens foredrag består af de 5 nedenstående hovedelementer, der tilpasses den enkelte målgruppe og det pågældende publikum. Ingen er for små og ingen er for store. Foredragene kan holdes emnevis eller kombineres, hvis modtageren og publikum har ønsker om dette.

Thorsten Schmidt har holdt store europæiske foredrag med ESA (European Space Agency), hvor han taler om at være den eneste kok I verden, der har serveret gourmetmad i rummet. Se Thorstens TEDxESA talk HER.

Thorsten kan holde foredrag på både dansk, engelsk og tysk.

Kontakt os og lad os sammen finde den helt rigtige sammensætning for jeres målgruppe og publikum.

KONTAKT vedr. foredrag: Pernille Højland-Rønde - PHR@mallingschmidt.dk

 

SPACE FOOD

Som den eneste kok i verden har Thorsten Schmidt udviklet et gourmet måltid til ESA (European Space Agency). Den danske astronaut Andreas Mogensen kunne byde sine kollegaer på Rumstationen ISS på dansk gourmetmad. Muligvis det dyreste Take Away i universet.

På dette foredrag vil Thorsten beskrive processen, han gennemgik for at udvikle Space Food.

Hvilke udfordringer stod han over for?

Hvordan spiser man i rummet?

Hvordan smager man i rummet?

Hvordan får man en god smagsoplevelse, når man er i rummet?

Hvordan producerer man bæredygtigt gourmetmad med en lang holdbarhed?

Thorsten går endnu længere og perspektiverer over det hotteste emne indenfor space:

From surviving in space to living in space.”

Han stiller spørgsmålet, hvordan kan man gribe en sådan opgave an?

 

BÆREDYGTIGHED

På dette foredrag vil Thorsten Schmidt tale om bæredygtighed. Vigtigheden, økonomien, modet og hvordan et skærpet fokus på bæredygtighed kan fremtvinge nye kreative tilgange til metoder og råvarer.

Space Food er bæredygtighed i den reneste form, så Thorsten kommer også ind på processerne for udviklingen af gourmetmåltidet til Andreas Mogensen og hans kollegaer på rumstationen ISS.

Bæredygtighed handler om at fjerne ordet affald fra ordbogen. At skabe merværdi – både økonomisk og menneskeligt – ved at udnytte alt, genbruge og indgå tværfaglige samarbejder, hvor dit affald bliver deres guld. Thorsten er aktiv udadvendt I forhold til nye tværfaglige samarbejder. Han begrænses ikke af det traditionelle, men udvikles af det utraditionelle.

Thorsten opfordrer til at bruge teknologien og være teknologisk nysgerrig.

Hvad er der derude?

Hvordan kan det berige, udvide og udvikle dine opgaver og din hverdag?

Han opfordrer alle til at mødes med nørder, der kan berige en selv og ens udvikling.

Thorsten mener, at bærdedygtighed kan koges ned til mod og sund fornuft. Han provokerer og skubber til grænserne, for han mener også mange ikke tør fokusere på bæredygtighed. De tror, det er besværligt og dyrt. De udviser uvidenhed, manglende nysgerrighed og er ikke aktivt udadvendtsøgende på andre tværfaglige områder. Men dette foredrag vil Thorsten provokere til, at man fokusere på bæredygtigheden, for med det følger kreativiteten og magien.
 

DEN REGIONALE IDENTITET I KØKKENET

På dette foredrag taler Thorsten Schmidt om tankegangen bag det regionale køkken.

Hvordan kan man grave dybt i kulturarven – og måske genfinde gamle stoltheder? 

Hvad vil vi bidrage med?

Hvilke glemte råvarer og hvilke ældre tilberedningsmetoder kan findes frem igen – og anvendes på nye måder?

Hvilke mekanismer kan skabe nye trends i gastronomien?

Hvilke råvarer og teknikker, vi kan vi anvende igen og hvorfor?

Kan vi forudsige morgendagens trends, og hvor er vi i så fald på vej hen?

Hvordan skærper de nye tendenser bedst vores eksisterende kundskaber?

 

DET SENSORISKE KØKKEN – ALLE SANSER PÅ SPIL

Thorsten Schmidt laver mad, der taler til mere end smagssansen. Han taler til alle sanser, når han udvikler nye retter. Og på dette foredrag vil han beskrive alle tankerne bag.

Hvordan påvirker det gæstens helhedsoplevelse?

Hvilke tanker og teknikker anvendes, når man udvikler retter til det sensoriske køkken?

Hvordan kan vi lave mad, der taler til mere end smagssansen?

Hvordan tøjres den kreative proces i køkkenet?

Og hvordan kan designet følge oplevelsen til dørs?

 

GASTRO SCIENCE & TECHNOLOGY

Thorsten Schmidt kaldes den nordiske Alkymist.

Det gør han, fordi han kombinerer interessen for gastronomi med interesserne for kemi, fysik og historie.

Thorsten er en nørd - og det afspejler hans tilgang til gastronomien også.

Netop hans store interesse for det videnskabelige betyder, at han udforsker, udfordrer og udvikler. Hver eneste gang.

På dette foredrag taler Thorsten, om mad som videnskab. Herunder fødevarekemi, levnedsmiddelvidenskab, humanernæring og gastrofysik.

En videnskab, hvor velsmag, velbehag og fremtidens innovative teknologiske løsninger mødes.

Thorsten vil synliggøre viden, der skal gøre bæredygtighed til sund fornuft – og stadig skabe sunde, velsmagende gastronomiske løsninger.

Det er disse tanker, der manifesterer sig i "Gastro science & technology".

Gastro Science & Technology skal gøre gastronomisk videnskab brugbar i vores dagligdag.”

KONTAKT vedr. foredrag: Pernille Højland-Rønde - PHR@mallingschmidt.dk